Bir Tutam Lezzet

Taze Meyve/Sebze Nasıl Anlaşılır?

Domates
Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli. En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir. Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur.

Karpuz
Ele alındığında ağır olmalı. Kabuğu aynalı olacak, parlayacak. Karpuzun çehresi sararmış olmayacak. Sararmış karpuz güneşte çok kalmış ve çürümeye yüz tutmuş demektir.

Kavun
Karpuz gibi ele alındığında ağır ve kabuğu parlak olmalı. Ancak kavun, karpuzun aksine bekledikçe ağırlaşır ve tadı güzelleşir.

Salatalık
İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü salatalık iyi değildir.
Sapı yeşilse salatalık tazedir.

Patlıcan
Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli. Dışa renk vereni ilaçlanmıştır.

Üzüm
Sapı mutlaka yeşil olmalı. Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir.

Kayısı
Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir.

Ayva
Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarı vermeli. Koklanarak seçilebilir.

Armut
İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir.

Çilek
Çileğin iyisi düzgün görünümü olanıdır. Olgunlaşmış çilek yenilmelidir. Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir. Çileğin güneşte az duranı makbuldür.

Portakal
Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir.

Yeşil Erik
En iyisi papaz eriğidir. Sert erik kaliteli ve lezzetli olandır. Kaliteli erik, yukarıdan yere bırakıldığında karpuz gibi çatlamalı.

Şeftali
İyi şeftalinin ağzı kapalıdır. Kaliteli şeftalinin ele alındığında görünümünden daha ağır olduğu hissedilmelidir. İyi şeftali çekirdeğinden kolaylıkla ayrılır.

    Bir yanıt yazın
    © 2023 Bir Tutam Lezzet. Tüm Hakları Saklıdır.